Ik ben Daphne Lodeweegs – de Rover, 41 jaar oud. Ik ben getrouwd met Arend-Jan en ik ben moeder van 2 jongens van 12 en 9 jaar, Thomas & Mathijs. Maar ik voel me ook moeder van 2 kindjes die wij helaas in de zwangerschap zijn verloren. 

Zwanger worden was niet vanzelfsprekend voor ons. En toen ik 14 jaar geleden zelf tweemaal een kindje heb verloren in de zwangerschap heb ik de emotionele begeleiding bij dit verlies enorm gemist. Het verdriet heeft mij later enorm belemmerd om te genieten van het leven. Vooral toen ik later weer zwanger werd heb ik hier veel last van gehad. Ik was gedurende de zwangerschap verschrikkelijk angstig dat er iets mis zou gaan, of dat ik iets verkeerd zou doen waardoor ik dit kindje ook weer zou verliezen. Ik functioneerde niet meer goed op mijn werk omdat ik me niet goed kon concentreren en weinig energie had, ik voelde constant stress en piekerde me suf. Ook mijn relatie had er onder te lijden, hij voelde niet wat ik voelde en soms begrepen we elkaar daar niet in. Ik kon niet voluit genieten van deze zwangerschap.

Maar ook toen mijn kindje gezond op de wereld kwam bleef de angst om hem te verliezen. Ik was overbezorgd en constant aan het zoeken naar signalen of het wel goed met hem ging. Als hij ziek was kon je mij wel opvegen van de stress.

Ik kon toch niet de enige vrouw zijn die hier last van had na het verliezen van een kindje in de zwangerschap? Waarom is hier niet meer begeleiding voor?

Tot en met 2018 ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven, in Human Resources. Door het begeleiden van medewerkers die tijdelijk arbeidsongeschikt waren heb ontdekt dat ik een grote passie heb voor het begeleiden van mensen in moeilijke periodes in hun leven.

Begin 2018 voelde ik dat het tijd was om mijn droom om vrouwen te kunnen helpen na het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap te gaan verwezenlijken. Van wie kon ik het beter leren dan van de expert op het gebied van miskraambegeleiding, Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland.

Sinds maart 2019 ben ik Moederziel gestart en zet ik mij volledig in voor het ondersteunen van moeders die een of meerdere kindjes in de zwangerschap of rond de bevalling zijn verloren. Ik vind het prachtig als ik vrouwen van angst en onzekerheid zie transformeren naar vrouwen die weer vertrouwen hebben in hun zwangerschap en voluit kunnen genieten van het zwanger zijn!

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel als je meer wilt weten over mijn werkverleden en de opleidingen die ik heb gedaan. 

Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en maak kennis met mij en mijn gerichte begeleiding voor vrouwen die weer zwanger zijn na zwangerschapsverlies. Je bent welkom!

Mail mij je contactgegevens en dan neem ik contact met je op!
Mail naar: info@moederziel.nl

×

 

Wil je een afspraak maken of een vraag stellen? Stuur me een bericht en ik reageer zo snel mogelijk!

× Vraag stellen?