Ik ben Daphne Lodeweegs – de Rover, 39 jaar oud. Ik ben getrouwd met Arend-Jan en ik ben moeder van 2 jongens van 9 en 6 jaar, Thomas & Mathijs. Maar ik voel me ook moeder van 2 kindjes die wij helaas in de zwangerschap zijn verloren. 

Zwanger worden was niet vanzelfsprekend voor ons en toen ik 9 jaar geleden zelf tweemaal een kindje heb verloren in de zwangerschap heb ik de emotionele begeleiding bij dit verlies enorm gemist. Het verdriet heeft mij later enorm belemmerd om te genieten van het leven. Ik wist niet hoe ik verder moest met dit verlies. Ik functioneerde niet meer goed op mijn werk en mijn relatie had er ook onder te lijden. Toen ik later weer zwanger was ik zo angstig en ook toen mijn kindje gezond ter wereld kwam bleef de angst om ook hem te verliezen.

Ik kon toch niet de enige vrouw zijn die later nog zoveel last van de pijn en het verdriet had na het verliezen van een kindje in de zwangerschap? Waarom is hier niet meer begeleiding voor?

Tot en met 2018 ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven, in Human Resources. Door het begeleiden van medewerkers die tijdelijk arbeidsongeschikt waren heb ontdekt dat ik een grote passie heb voor het begeleiden van mensen in moeilijke periodes in hun leven.

Begin 2018 voelde ik dat het tijd was om mijn droom om vrouwen te kunnen helpen na het verlies van hun kindje tijdens de zwangerschap te gaan verwezenlijken. Van wie kon ik het beter leren dan van de expert op het gebied van miskraambegeleiding, Miriamm van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland. Ik ben opgeleid om haar bewezen gerichte begeleiding na zwangerschapsverlies in de praktijk te kunnen brengen.   

Sinds maart 2019 ben ik Moederziel gestart en zet ik mij volledig in voor het ondersteunen van moeders die een of meerdere kindjes in de zwangerschap of rond de bevalling zijn verloren. Want ook zij zijn moeder, ook al zit hun kindje niet bij hun aan tafel. Samen helen we met gerichte begeleiding de ervaring rond het verlies en geven we het kindje een plek in het gezin zodat er rust en ruimte ontstaat en het verdriet het leven niet meer overheerst.

Bekijk hier mijn LinkedIn profiel als je meer wilt weten over mijn werkverleden en de opleidingen die ik heb gedaan. 

Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek en maak kennis met mij en mijn gerichte begeleiding na een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Je bent welkom!

Mail mij je contactgegevens en dan neem ik contact met je op!
Mail naar: info@moederziel.nl