Zodra je als vrouw zwanger bent vindt er een verschuiving plaats op identiteitsniveau, je bent vanaf dat moment meteen moeder. Je fantaseert en droomt over hoe het leven er straks uit gaat zien met dit kindje, hoe zal hij/zij eruit gaan zien, wat voor moeder je zal zijn. Je voelt direct de verbinding met je kindje.

En dan gebeurt het meest verschrikkelijke denkbaar. Je verliest het kindje en de toekomstdroom spat uit elkaar. Je blijft achter met lege handen.

Het verlies van een kindje in de zwangerschap, of het nou een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, abortus, het verlies van de helft van een tweeling of een andere vorm van zwangerschapsverlies betreft, heeft een grote impact op jou, maar ook op je partner en de eventuele andere kinderen in het gezin. Het maakt daarbij niet uit hoe pril of vergevorderd de zwangerschap was.

Je kunt daar later nog last van hebben. Misschien merk je dat je minder goed functioneert op het werk & thuis. Misschien overheerst het verdriet al het andere in je leven en heb je veel minder energie. Of je bent het vertrouwen in je lichaam kwijt. 

Je kunt er ook pas later last van krijgen, bijvoorbeeld in een volgende zwangerschap of wanneer er levende kinderen in het gezin komen. Het verdriet of misschien wel angst of schuldgevoel belemmert je om weer voluit te leven. Je voelt dat je nog iets met dit verdriet moet doen om het leven weer lichter te maken.

Met mijn gerichte en praktische begeleiding krijg je praktische hulp om de ervaring en het verdriet rondom het verlies van je kindje te helen. Je krijgt nieuwe inzichten in jouw verlies en geeft je kindje een plek in het gezin en in je leven. Hierdoor ontstaat er rust en ruimte en vertrouwen in de toekomst. Het verdriet mag er zijn maar overheerst niet langer je leven.

Ik ben opgeleid door de expert op miskraam gebied, Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland. En ik ben gecertificeerd om haar bewezen unieke begeleidingsprogramma in praktijk te brengen en jou goed te kunnen begeleiden hierin.

Wil je gericht aan de slag met jouw verdriet rondom je zwangerschapsverlies? Neem contact met mij op dan bespreken we samen of mijn begeleiding passend is in jouw situatie en plannen we een gratis intakegesprek in.

Voor wie is dit traject?

 • Voor alle vrouwen die een (of meerdere) miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebben gehad, hoe pril of vergevorderd je zwangerschap ook was
 • Het maakt niet uit of het om een miskraam, buitenbaarmoederlijke zwangerschap, abortus of een andere vorm van zwangerschapsverlies gaat
 • Het maakt niet uit of het kort of lang geleden is geweest
 • Je verlieservaring belemmert je om voluit te leven of je voelt dat je nog iets wilt doen met je verlieservaring en je wilt hier gericht aan werken om weer rust, ruimte en vertrouwen te vinden

Wat kun je verwachten?

 • Een veilige omgeving waar alles er mag zijn, mijn praktijk zit in Houten, provincie Utrecht
 • Persoonlijke gerichte begeleiding bestaande uit 5 praktische stappen
 • Praktische hulp waarmee je in korte tijd resultaat kan bereiken
 • Een krachtig programma dat in de praktijk bewezen is

Wat klanten zeggen over Daphne’s begeleiding

“Het helpt al heel erg om er over kunnen praten. De oefeningen hebben me nog meer manieren gegeven om naar mijn verlieservaring te kijken en er mee om te gaan. Ik heb nu meer rust en vertrouwen in de toekomst. En het heeft me een bepaalde erkenning gegeven, dat mijn verdriet er ook gewoon ‘mag’ zijn. Het is erg fijn om te kunnen praten met iemand die er zelf ook ervaring mee heeft.”

“De begeleiding heeft me geholpen om het meer een ‘plekje’ te kunnen geven, voelen dat deze kinderen bij me horen en er ook mogen zijn. Er is nu veel meer ruimte voor mijn gevoel en verdriet en ik kan beter uiten wat het gemis met me doet. Ik kan er met meer afstand naar kijken, zonder dat meteen emotioneel of pijnlijk is. De opdrachten hebben me ‘gedwongen’ om er over na te denken en mijn gevoelens te uiten. Het geeft zoveel opluchting om dit te doen. Daphne geeft sturing in de juiste richting maar geeft ook veel ruimte om jouw verhaal te vertellen en emotie toe te laten. Haar eigen ervaring met zwangerschapsverlies en openheid hierin maakten dat ik me begrepen voelde”

De 5 stappen naar meer rust & vertrouwen

 1. Schets de situatie
 2. Voel de verbinding
 3. Zie je gezin
 4. Van rotgevoel naar rust
 5. Stap vol vertrouwen de toekomst in

Wil je meer weten? Mail mij dan je contactgegevens en dan neem ik contact met je op!
Mail naar: info@moederziel.nl